Välkommen ombord på Atle! För att fler ska få kännedom om sjöfartens yrken, utbildningar och karriärvägar kommer en sjöfartskonvoj med isbrytaren Atle i täten att besöka hamnar runtom i Sverige den 24 juni till den 18 juli.

För att fler ska få kännedom om sjöfartens yrken, utbildningar och karriärvägar kommer en sjöfartskonvoj med isbrytaren Atle i täten att besöka hamnar runtom i Sverige den 24 juni till den 18 juli. Vi hoppas du kommer!
På Atle får du möjlighet att bekanta dig med fartyget för att se hur besättningen bor och jobbar ombord. I anslutning har du dessutom möjlighet att möta besättningsmedlemmar och studenter och därtill arrangeras utställningar ombord och på kajen. Du kommer till exempel att kunna navigera ett fartyg i en simulator.

Sjöfarten är en framtidsbransch med ett stort rekryteringsbehov och goda jobbmöjligheter. Besök Sjöfartskonvojen och lär känna branschen, välkommen!

För mer information kontakta: Per Barkman, projektledare: per@crewcomp.se eller 0703-426657 eller för pressfrågor Ebba Fredin, Transportföretagen 0730-447120 ebba.fredin@transportforetagen.se

För hamnar och datum se nedan. De tider som gäller är: evenemangsområdet 9-17 och öppet fartyg 10-15.
Göteborg, Amerikaskjulet, kaj 36, den 24 juni
Lysekil, Anderssonskajen, den 26 juni
Halmstad, Nissankajen, den 28 juni
Helsingborg, den 30 juni
Karlskrona, Verköhamnen, den 2 juli
Norrköping, Pampushamnen, den 6 juli
Stockholm, Frihamnen, F650, den 9 juli
Härnösand, den 12 juli
Örnsköldsvik, Stadskajen, den 14 juli
Skellefteå, Skelleftehamn, Handelskajen/Jubileumskajen, den 16 juli
Luleå, Gamla Malmkajen, den 18 juli

Läs mer på transportforetagen.se eller på sjofartsverket.se

(Sjöfartskonvojen arrangeras av Sjöfartsverket och Transportföretagen.)