Vi söker en driven VD som vill vara med och ta Skärgårdsredarna in i framtiden

Skärgårdsredarna är en branschorganisation för rederier med yrkesfartyg i nationell fart. Föreningen organiserar 110 medlemsrederier med tillsammans 330 fartyg som årligen transporterar fler än 35 miljoner passagerare och 12 miljoner fordon. Totalt sysselsätter medlemsföretagen cirka 1 500 personer och omsätter mer än 1,3 miljarder kronor årligen.

Föreningen är en tongivande part och stark remissinstans som bevakar medlemmarnas intressen och påverkar politiken.

Vi söker nu en utåtriktad och kommunikativ VD på 50 % som vill vara med och utveckla föreningen samt verka för en hållbar växande besöksnäring och en utökad kollektivtrafik på vatten.

Vi erbjuder ett kreativt och utvecklande arbete tillsammans med kollegor och medlemmar med stark framåtanda och stort engagemang.

Tycker du att det låter som en intressant utmaning vill vi att du skickar CV, referenser och din personliga presentation utifrån de tre ledorden

  • Branschkompetens
  • Ledarskap
  • Lobbying

till vår informationschef Leena Tegevi, leena@skargardsredarna.se, tel. 0703-745 812, senast den 4 augusti 2019.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att vara med i regelutvecklingsarbete, hantera medlemsfrågor, medlemsutbildning, remisshantering, budgetansvar, politisk lobbying och att sträva mot hållbarhet och likabehandling.

Värdefulla egenskaper är gott ledarskap, engagemang, utåtriktad och kommunikativ personlighet, politisk inblick och viljan att utveckla.

Tillträde enligt överenskommelse. Arbetet är till stor del förlagt till Stockholmsområdet.

För mer information, kontakta informationschefen eller t.f. VD Henrik Börjesson, henrik@borjessons.se, tel. 070-543 3782.