Den 19 mars är WISTA Sweden huvudarrangör för ett öppet möte på Sjöhistoriska i Stockholm. WISTA Sweden stöttar uppropet #lättaankar och alla modiga kvinnor som samlats för att en gång för alla göra upp med den osunda kultur som tillåts ombord vissa båtar.

Den 17 januari 2018 presenterades uppropet #lättaankar för representanter från olika organisationer inom sjöfart på Sjöfartshögskolan i Kalmar. Initiativtagaren Frida Wigur vittnade starkt om detta #metoo-upprop som samlat 1150 kvinnliga sjömän och sjöbefälsstuderande att dela sina upplevelser av sexuella trakasserier. I en sluten grupp på Facebook har kvinnorna kunnat stötta varandra och våga berätta om händelser som de kanske tidigare inte delat med någon.
 
WISTA Sweden stöttar uppropet #lättaankar och alla modiga kvinnor som samlats för att en gång för alla göra upp med den osunda kultur som tillåts ombord vissa båtar. WISTA Sweden vill fortsätta, under hashtaggen #vågrätt, driva branschens arbete mot schyssta förhållanden samt sätta stopp för kränkande särbehandling. Den 19 mars är WISTA Sweden därför huvudarrangör för ett öppet möte på Sjöhistoriska i Stockholm. Medarrangörer är bl.a. Svensk Sjöfart, Chalmers, Linnéuniversitetet, SEKO Sjöfolk och Sjöbefälen.

 

Hur går vi vidare? #vågrätt
Eftermiddagen ägnas åt att presentera uppropet #lättaankar och därefter arbeta tillsammans med att ta fram konkreta verktyg för en bättre arbetsmiljö ombord. Vi möter bland andra Frida Wigur, initiativtagare till #lättaankar och Cecilia Österman, arbetsmiljöforskare vid Linnéuniversitetet;

Programmet för dagen är
12:00 lunch
13-15 seminarium
15-17 workshop
 
Länk till anmälan:
http://bit.ly/vagratt