Almega Tjänsteföretagen har sagt upp kollektivavtalet med SEKO för personal i skärgårdstrafik Almega Tjänsteföretagen har sagt upp kollektivavtalet med SEKO för personal i skärgårdstrafik. Det betyder att det om sju dagar råder avtalslöst tillstånd mellan parterna.
– Vi får nu ta till den här åtgärden eftersom SEKO tidigare i veckan avvisat frivillig medling och vi tycker att förhandlingar måste kunna föras framåt, säger Stefan Koskinen, förbundsdirektör vid Almega Tjänsteföretagen.
Almega Tjänsteföretagen har bland annat krävt att skärgårdsrederierna ska få rätt att anställa medarbetare på deltid och även rätt att säsongsanställa under december månad.
– Våra krav är bara regler som är standard på den övriga arbetsmarknaden. Det är fel när kollektivavtal fungerar som utvecklingshinder för hela branscher. Därför måste vi få en ändring, säger Stefan Koskinen.
Avtalet för personal i skärgårdstrafik mellan SEKO och Almega Tjänsteföretagen omfattar i huvudsak företag som kör charter och nöjestrafik i skärgården. Även flera företag som kör kollektivtrafik i skärgården omfattas av avtalet.
För ytterligare information:
Stefan Koskinen
 förbundsdirektör Almega Tjänsteföretagen
 tfn: 08-762 70 45
 mobil: 070-345 70 45