Till ny ordförande för Sjöfartsforum invaldes vid stämman på Sjöfartsmuseet i Göteborg den 24 mars Klas Brännström, prefekt för institutionen Sjöfart och Marin teknik vid Chalmers Tekniska Högskola och föreståndare för kompetenscentrat Lighthouse. Han tar över ordförandeposten efter Åke Niklasson, vd Volvo Logistics Corporatation som valt att lämna styrelsen efter sju år. Leena Tegevi, informationschef Skärgårdsredarna, utsågs till vice ordförande för ytterligare ett år.
– Det ska bli mycket spännande att ta över ordförandeklubban i Sjöfartsforums och jag ser fram emot att jobba med denna starka styrelse, säger Klas Brännström. Sjöfartsforum har en viktig roll att tydliggöra sjöfartens och den maritima näringens möjligheter och värdeskapande. Den maritima näringen har mycket att erbjuda samhället och vi inom det maritima klustret måste bli duktigare på att visa detta. Klas Brännström framhåller att den strategiprocess som Sjöfartsforum leder sedan 2009 imponerar.