Nu tar Strömma klivet till de nordiska huvudstäderna och etablerar verksamhet i Helsingfors och Köpenhamn. Etableringen i Helsingfors görs genom förvärv av rundtursrederiet Sun Lines. Verksamheten omfattar sightseeingbåtstrafik  och beställningsverksamhet med 5 fartyg som kompletterar Strömmas sedan tidigare startade buss-sightseeing.  Säljare är familjen Vainio som bedrivit verksamheten under tre generationer. De olika verksamhetsgrenarna kommer att bedrivas under namnet Open Top Tours, Sightseeing och Sun Lines.  Strömmas totala verksamheten i Helsingfors  beräknas omsätta ca 20 miljoner kronor.
I Köpenhamn görs etableringen genom förvärv av båtsightseeingbolaget DFDS Canal Tours A/S som med 16 båtar  bedriver omfattande rundtursverksamhet året runt. Med sina ca 700 000 besökare utgör man idag Danmarks 5:e största turistattraktion. Säljare är börsnoterade rederiet DFDS A/S.  Strömma bedriver sedan 2010 buss-sightseeing  i Köpenhamn under namnet Open Air Sightseeing . Verksamheterna i Köpenhamn beräknas omsätta ca 55 miljoner kronor.
För att förbättra tillgängligheten av rundturstjänster för besökare kommer Strömma tillgängliggöra alla produkter i  egna Web-butiker. Dessa web-butiker möjliggör att besökare kan planera och boka sina resor och besök i god tid före ankomst. Systemleverantör är Visit Technology group som genom sitt system City-Break kan kombinera hotell och  aktiviteter fullt integrerat i leverantörens egna system. (Källa Strömma)