Kungaslupen Vasaorden körde in i Sjöbris (som låg vid kaj)mitt under bröllopsgenrepet. Nu måste den anrika båten målas om. Kungaslupen ska ta Daniel och Victoria över Stockholms ström fram till Logårdstrappan nedanför slottet under bröllopskortegen. De arton specialtränade sjömännen skulle testro den kungliga sträckan, utan brudparet ombord, när strömmarna från en skärgårdsbåt fick Vasaorden att braka rätt in i passagerarfartyget Sjöbris.
Det tungrodda ekskeppet fastnade mellan Sjöbris och kajen och fick bogseras bort av försvarets följebåt.
Men Victoria kan vara lugn. På bröllopsdagen är kajen fri från andra båtar som kan tänkas ställa till det för kungaslupen.
På Blidösundsbolaget som äger Sjöbris tar man hela saken med ro.
– Sjöbris står pall för kungens båt. Vi har inte noterat några skador på och gör inga anspråk. Om Victoria och Daniel känner sig otrygga efter det här kan vi köra dem i någon av våra båtar, säger VD:n Göran Ahlqvist.
webroot/images/bilder_200x160px/nyhetsbilder/Sjobris%20Krister%20Bang.jpg”>
Sjöbris, foto Krister Bång