Blidösundsbolaget köper Göta Kanal Charter Stockholm – Sveriges största renodlade charterrederi – av Erik Thun AB i Lidköping.

I köpet ingår de av företag och privatpersoner uppskattade charterfartygen m/s Riddarholmen och m/s Riddarfjärden med plats för 170 respektive 120 gäster. Blidösundsbolaget med sina tre egna fartyg s/s Blidösund, m/s Sjöbris och m/s Sjögull utökar nu sin uthyrningsflotta med de två populära charterfartygen m/s Riddarfjärden och m/s Riddarholmen. I flottan ingår även nio av Waxholmsbolagets fartyg som Blidösundsbolaget har driftsansvar för, med hundraårsjubilerande s/s Norrskär i spetsen.
– Ingenting slår en båtresa i skärgården med god mat och gott sällskap. Eftersom allt fler företag och privatpersoner insett det känns köpet helt rätt, säger Blidösundsbolaget VD Göran Ahlqvist.
Charter Stockholm har varit verksamt i Stockholm sedan 1991 och har en stor och stabil kundkrets inom både privat och offentlig sektor. Fartygen m/s Riddarholmen och m/s Riddarfjärden är dessutom populära bröllopsfartyg. Charter Stockholm kommer att fortsätta som ett eget bolag inom Blidösundsbolagets företagsgrupp.