Efter flera års frånvaro kommer nu åter linjen Stockholm – Sigtuna – Skoklosters slott att trafikeras.

Båten kommer att vara snabbare än tidigare, vilket innebär att man får mer tid i Sigtuna och dessutom tid att besöka Skoklosters slott.
Sigtuna stad med sin fina träbebyggelse från 1700-, 1800- och 1900-tal passar utmärkt ihop med en båtstur. För sommarflanören finns gott om caféer, gallerier och shopping. För den historieintresserade är det bara att följa spåren från tusen år av historia. Skoklosters slott, som nyligen utsetts till Sveriges vackraste slott, är det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Med sina välbevarade och utsmyckade våningar, den ofullbordade festsalen och aktiviteter för barn är det ett populärt besöksmål.
Båten till Sigtuna och Skokloster avgår från Stadshusbron i Stockholm under perioden 3 juli -22 augusti, onsdag – söndag. Ombord finns en kryssningsvärd som berättar om färdvägen och tidsresan.