Börjessons Restaurang & Utflyktsbåtar blir Strömma Skärgårdsbåtar. I samband med en renodling av varumärket och ett förtydligande av kärnverksamheten byter Börjessons Restaurang & Utflyktsbåtar nu namn till Strömma Skärgårdsbåtar. En anledning till namnbytet är den renodling av kärnverksamheten som skett inför vår- och sommarsäsongen 2009 där fokus kommer att ligga på fartygens restaurangverksamhet och den upplevelse en lunch eller middag till sjöss innebär. Göteborgare och besökare ges nu möjligheten att se Göteborgs skärgård och samtidigt njuta av mat framtagen av en av Sveriges absolut bästa krögare, Lars Ahlström, ägare av och krögare på välrenommerade Fiskekrogen. – Vi är glada och stolta att hälsa stjärnkocken Lars Ahlström välkommen som krögare på M/S S:t Erik, säger Martin Hultman divisionschef på Strömma Göteborg. Vi ser fram emot många ljusa sommarkvällar och önskar alla välkomna att avnjuta Lars fantastiska skaldjursplatå i skärgårdsmiljö. En annan anledning till det nya namnet är den naturliga kopplingen som ges till Strömma Turism & Sjöfart, ägare av varumärket. Strömma driver i Göteborg även Rederiaktiebolaget Göta Kanal, Nya Älvsborgs Fästning, City Sightseeing och Paddan. Strömma Skärgårdsbåtar är också ett namn som inte är förväxlingsbart med den transport-, charter och taxiverksamhet som bedrivs av en annan aktör i Göteborgs skärgård.